Hoe behandel je zelf opstijgend vocht? In wat volgt geven we alvast enkele concrete tips!
Na het bepalen van het hoogste vloerniveau worden er horizontale gaten met een diameter 12 mm geboord in de 1ste voeg (1) en dit met een tussenafstand van 8 tot max 12 cm.
De diepte van de gaten hangt af van de muurdikte (2). De geboorde gaten worden vervolgens met de injectie-unit volledig met injectiegel opgevuld (3).
Na een aantal meters te hebben gëinjecteerd worden deze gaten afgedicht (4) om de uitdamping van de silanen maximaal binnenin de muur te laten plaatsvinden.
Op deze behandelingen uitgevoerd volgens de regels van de kunst bieden wij een garantie van 30 jaar.
Zouten zijn de belangrijkste zichtbare oorzaak van schade aan de muur
Hoge zoutconcentraties, voornamelijk nitraten, verhinderen het optimaal uitdrogen van de muren omwille van hun hygroscopische eigenschappen. Daarom moet men naast het stoppen van de vochtbron goed opletten bij het opnieuw afwerken van de vochtige muren. Vaak zijn muren ook besmet met andere stoffen : bitumen, sulfaten, roetafzetting, oliën of vetten, verflagen,… en vormen een probleem voor verdere afwerking.
Hierdoor is het noodzakelijk dat men een zoutwerende bescherming aanbrengt voordat er weer wordt bepleisterd. Een zoutwerend fleece membraam wordt verlijmd met sulfaatbestendige flexlijm (5,6).
Eens dat is gebeurd kan er bepleisterd worden in de nodige lagen (7,8). Na het drogen van de pleister, na ongeveer 2 à 3 maand, kan er afgewerkt worden met ademende verf of behang en kunnen plinten teruggeplaatst worden.
Ook last van opstijgend vocht? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing