U kan in uw kelder met een veelvoud aan vochtproblemen te maken krijgen. Dit heeft vooral te maken met de specifieke ligging van de kelder en de vele manieren waarop vocht in uw kelder kan voorkomen of binnendringen. Het is nu eenmaal een gevoelige ruimte als het gaat om vochtproblemen, waardoor het raadzaam is zulke zaken te voorkomen door uw kelder goed waterdicht te maken.
Heeft u echter al last van vocht in de kelder? En wilt u hier graag iets aan doen, om verdere vochtschade en –problemen te remediëren? Dan is het zeer belangrijk om de precieze oorzaak van de vochtproblemen te achterhalen. Elk vochtprobleem heeft namelijk bijpassende oplossingen, die exact zijn afgestemd op de symptomen en gevolgen van dat vochtprobleem. Onderzoek dus eerst, of u het vocht kunt herleiden naar een bepaalde oorzaak. Daarna zult u beter in staat zijn het vochtprobleem adequaat aan te pakken.
Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies
1. Kelders kunnen via meerdere oorzaken met vocht te maken krijgen
Zo wordt uw kelder omgeven door aarde en dus ook grondwater. Water kan infiltreren via de keldervloer door grote grondwaterdruk maar omdat een kelder ondergronds is gelegen zal de zwaartekracht ook haar werk kunnen doen, waardoor regenwater (sijpelwater) gemakkelijk uw kelder binnen kan komen, zeker als er aan de buitenzijde geen barrière tegen grondwater is aangelegd zoals dat bij oudere woningen het geval is. En als laatste kunt u ook te maken krijgen met vocht van binnenuit: condensatie is een veel gehoorde klacht in kelders.
2. Grondwater dat in uw kelder terecht komt
Grondwater komt veelal via verzwakte plekjes, scheurtjes en barstjes in uw kelder terecht. Veel kelders zijn oud of niet goed onderhouden, waardoor er na verloop van tijd steeds meer kleine mankementen onbehandeld blijven. Door de druk van het grondwater zullen deze steeds groter worden, zodat de kans op toenemende waterinfiltratie erg realistisch kan blijken. Let dus altijd goed op verzwakte plekjes in uw kelder en pak deze aan.
3. Problemen met sijpelwater in uw kelder
Deze beschadigingen kunnen tot gevolg hebben, dat sijpelwater in uw kelder terecht komt. Het zal langs de muur naar beneden stromen of via scheurtjes toegang vinden. Maar ook niet goed afgesloten afdichtingen of buisdoorvoeren kunnen binnentredend regenwater tot gevolg hebben, alsmede verluchtingsroosters.
Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies
4. Condensatie in de kelder
Uw kelder is niet alleen gevoelig voor extern vocht maar ook voor vocht dat van binnenuit ontstaat. Omdat kelders doorgaans geen goede ventilatiemogelijkheden hebben, kunt u al gauw te maken krijgen met een te hoge luchtvochtigheid in de kelder. En dit leidt weer tot condensatieproblemen, omdat de hoge hoeveelheid waterdamp niet kan ontsnappen.
5. Wat kunt u doen tegen deze vochtproblemen in uw kelder?
Elk van bovenstaande oorzaken is een gevaar op zich voor uw kelder, zeker indien het vochtprobleem een tijd voortduurt. Doe hier dus absoluut iets aan!
Home Solution kan u prima helpen met alle soorten vochtproblemen in de kelder. Wij weten met elke oorzaak snel en vakkundig op te lossen, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over vocht in uw kelder.
Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 of maak vrijblijvend een afspraak om de situatie te inspecteren. Hierna kunnen we u de beste methode voorstellen en uw kelder helemaal op te knappen en alle vormen van vocht in de toekomst te bestrijden.