• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en kelderdichting

Isolatieplaten met chape als vloerisolatie: kan dat? De voor- en nadelen op een rij

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Isolatieplaten met chape als vloerisolatie: kan dat? De voor- en nadelen op een rij

Isolatieplaten met chape als vloerisolatie: kan dat? De voor- en nadelen op een rij

Wilt u eindelijk eens wat renovatieklussen oppakken in uw woning? Of iets doen aan uw energieverlies? Dan is het isoleren van een vloer een uitstekend plan dat u veel geld kan besparen op jaarbasis.

Het is echter wel zaak dat u de juiste materialen en methoden uitkiest om dit te bereiken. In dit artikel vindt u specifiek meer informatie over isolatieplaten met chape als vloerisolatie: wat dit is, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Waarom isolatiechape voor de vloer?

Wanneer u isolatieplaten met een uitvulchape combineert, dan kiest u als het ware voor een dubbele isolatie. En dat betekent natuurlijk veel minder energieverlies! Een uitvulchape is een extra laag die u bovenop of juist onder de isolatieplaten plaatst, bijvoorbeeld van schuimbeton of polystyreen.

Deze zorgt voor thermische isolatie maar heeft ook een geluiddempend effect, dit kan vooral voor mensen die in een appartement wonen heel prettig zijn omdat de onderburen een stuk minder last hebben van voetstappen en andere geluiden.

Uw woning laten isoleren? →Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Meer over isolatieplaten

Isolatieplaten worden onder een chape geplaatst, om het dubbel isolerende effect te bereiken. De meest voorkomende materialen die hiervoor worden gebruikt zijn PIR, PUR en XPS. De platen zijn doorgaans zeer stevig en drukvast, met het oog op het gewicht dat ze natuurlijk dagelijks moeten dragen.

Isolatieplaten zijn ook goed tegen vocht bestand en verkrijgbaar in dikten tussen ongeveer 8 en 12 millimeter.

Isolatieplaten hebben over het algemeen een relatief hoge isolatiewaarde en zijn bovendien redelijk goedkoop. Hierdoor is dit isolatiemateriaal erg populair. Wanneer u isolatieplaten gaat kiezen, dan is het verstandig op enkele standaard zaken goed te letten, zodat u de juiste uitkiest. Let in elk geval op:

  • De hoogte van de lambdawaarde
  • De dikte van de platen
  • De drukvastheid van de platen
  • De uitzettingscoëfficiënt: deze is idealiter zo laag mogelijk

De voordelen van isolatieplaten met chape op een rij

Isolatieplaten hebben behoorlijk wat voordelen. Zoals hierboven al aangeven zijn ze een stuk goedkoper dan de wat duurdere alternatieven zoals PUR. Daarnaast hebben isolatieplaten hoge isolatiewaarde in combinatie met een geringe dikte. Gecombineerd met een uitvulchape maakt de isolatiewaarde uiteraard nog hoger. Deze twee isolatiematerialen hebben een hoge drukvastheid en zijn snel te plaatsen.

Uw woning laten isoleren? →Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Heeft deze manier van isoleren ook nadelen?

Wanneer u kiest voor chape met isolatieplaten, dan zal de vloer wel een stukje dikker worden. U plaatst immers twee verschillende soorten isolatie op elkaar. Ook kunnen naden zichtbaar blijven, met een goede installatie is dit echter te voorkomen. Voorts dient u er goed op te letten dat alles goed aansluit, zodat het risico op koudebruggen wordt vermeden. Tevens zijn isolatieplaten niet altijd geschikt voor gebruik met vloerverwarming.

Uw vloer perfect geïsoleerd met Home Solution

Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw vloerisolatie goed wordt geplaatst, dan laat u dit het beste aan een vakman over. Home Solution kan precies voor u bepalen welke materialen het beste geschikt zijn voor uw woning. Soms kan gespoten PUR ook een goed alternatief zijn, bijvoorbeeld voor vloeren die niet te dik moeten worden. Bel ons gerust eens voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Uw woning laten isoleren? →Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Meer over isolatie

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie