Kelderbehandeling
Door het feit dat een kelder meestal gedeeltelijk of volledig onder grondniveau ligt is de kelder bijna automatisch één van de meest vochtige ruimtes in huis. In bestaande woningen zorg je met een paar weloverwogen maatregelen voor een droge en dus bruikbare kelder.
Heb je een permanent vochtige kelder, dan is waterinfiltratie mogelijk de oorzaak.
Waterinfiltratie in de kelder oplossen
Waterinfiltratie in de kelder kan verschillende oorzaken hebben. Water kan in de kelder komen via muren, de kimnaad, de vloer, buizen of doorvoeren,… Onze ervaren technische adviseur komt graag bij u langs om een correcte diagnose te stellen en een effectieve oplossing te bieden.
Vraag je gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing
Hoe lost Home Solution vocht in uw kelder op?
Bij een kelderbehandeling kunnen er verschillende maatregelen genomen worden:
Kelderbekuiping
Na het afschuren van de muren worden ze grondig gespoeld met water. Hierna worden de muren behandeld met zoutremmer en wordt de schraaplaag aangebracht met hechtende vloeistof en verharder. Na het uitharden van deze laag wordt de waterdichte Cemsec bezetting aangebracht met een minimum dikte van 1 cm volgens de richtlijnen van de fabrikant.
Cemsec is een voorgemengd produkt op basis van polymeercement, vuurgedroogd zand, kwartsmeel en is versterkt met kunstofvezel. Cemsec is een duurzame waterdichtingsmortel die zich monolitisch aan de ondergrond bindt en na droging en afwerking de nodige treksterkte, buigsterkte en drukvastheid heeft en door deze unieke eigenschappen weerstaat aan waterinfiltraties.
Vloerdrainage of wanddrainage
Aan een vloerdrainage of wanddrainageis altijd een pompsysteem gekoppeld. Door de bestaande bevloering (tegels, beton,…) wordt tot op een vooraf bepaalde diepte een pompkamer geplaatst die onderaan gesloten is zodat er geen water van onder de woning wordt weggepompt. Deze pompkamer wordt dan verankerd en gebetoneerd. De pompput is afgesloten met een PVC deksel en alle afvoeraansluitingen gebeuren binnen in de pompkamer en onder de vloer.
Voor de vloerdrainage worden drainage buizen gelegd over de totale oppervlakte van de kelder in een kiezelbed dat zorgt voor de nivellering met daarop het vloer membraam dat wordt verlijmd en tegen de muren aansluit. Nu kan daarop de Dmax8 gevlinderde betonlaag komen die dient als druklaag.
Bij een wanddrainage wordt het noppenmembraam tegen de muur bevestigd met pluggen en afgedicht met butyltape zodat we een gesloten geheel creëren. Hierop komt cementering als afwerking. Opgelet: een wanddrainage wordt altijd gecombineerd met een vloerdrainage. Zowel op vloer- als op wanddrainage geniet u bij Home Solution 20 jaar waarborg.
Vraag je gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing
Meer over vochtige kelders