• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en kelderdichting

Welke soorten vloerisolatie bestaan er?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Welke soorten vloerisolatie bestaan er?

Welke soorten vloerisolatie bestaan er?

Indien u uw vloer besluit te isoleren, dan zult u al gauw de positieve gevolgen hiervan ondervinden. In de winter blijft de vloer een stuk warmer, iets dat prettiger aanvoelt dan een ijskoude vloer wanneer u net bent opgestaan.

Maar natuurlijk leidt vloerisolatie ook tot aanzienlijk minder energie- en warmteverlies. Zo bespaart u op jaarbasis al gauw honderden euro’s op uw energiefactuur. Indien u graag wilt weten uit welke soorten vloerisolatie u kunt kiezen, lees dan snel verder. In dit artikel leggen wij drie verschillende methoden aan u voor.

Uit welke soorten isolatie kunt u kiezen voor de vloer?

U kunt een vloer op verschillende manieren van isolatie voorzien, er is dus altijd wel een methode die perfect bij uw vloer past. U kunt onder meer losse isolatieplaten aanbrengen, bij houten dekvloeren kan dit handig zijn. Ook kunt u een speciale reeds geïsoleerde dekvloer plaatsen: dit is de zogeheten isolatiechape. En ook kunt u een vloer isoleren met gespoten PUR schuim.

1. Uw vloer isoleren met isolatieplaten

In zeer veel gevallen wordt gekozen voor isolatieplaten, omdat niet iedereen de dekvloer wil vervangen. Dit kan een zeer tijdrovend en duur karwei worden. Daarom kunt u er ook voor kiezen om speciale isolatieplaten bovenop uw bestaande dekvloer te plaatsen. Deze platen isoleren thermisch gezien erg goed en over het algemeen beter dan een isolatiechape.

Het nadeel van platen is dat uw vloer al gauw enkele centimeters hoger wordt dan voorheen, dit ligt uiteraard ook aan de door u gewenste isolatiewaarde en het soort platen. Het is in ieder geval van belang om voor drukvaste platen te kiezen die voldoende gewicht kunnen dragen. Als u de verkeerde platen koopt, kan uw vloer namelijk gaan doorbuigen. Zorg er dus voor dat u vloerplaten koopt en niet wandplaten of plafondplaten.

Uw vloer laten isoleren? →Contacteer ons voor een gratis offerte

2. Uw vloer isoleren met isolatiechape

Bij een geïsoleerde dekvloer is het isolatiemateriaal al in de chape verwerkt. Eén van de grootste voordelen van deze soort vloerisolatie is het feit, dat de isolatie erg goed verdeeld en egaal is. Hoeken worden op deze manier ook perfect opgevuld. Ook beschikt isolatiechape over een hoge drukbelasting. De isolatiewaarde is echter ietwat lager dan bij isolatieplaten.

U kunt kiezen uit verschillende isolatiechapes, zoals schuimbeton, PUR-granulaten of EPS parels. Deze manier van isoleren is erg praktisch, omdat u twee onderdelen in één handeling legt: de ondervloer en isolatie. Daarnaast is de vloeropbouw erg klein en neemt dus minder ruimte in beslag dan isolatieplaten.

3. Uw vloer isoleren met gespoten PUR schuim

U kunt er ook voor kiezen om gespoten PUR als vloerisolatiemateriaal te gebruiken. PUR is hetzelfde als polyurethaan en staat bekend als één van de beste isolatiematerialen. PUR bestaat zowel in platen als in een gespoten variant.

Het voordeel van gespoten PUR ten opzichte van platen is dat u ook leidingen en andere hoekjes en kiertjes perfect kunt isoleren. U hoeft daardoor tevens geen uitvullaag te plaatsen.

Ook beschikt PUR over een zeer hoge lambdawaarde en de vloeropbouw zal in dit geval ook gering zijn. U bent met gespoten PUR relatief snel klaar met de job en gespoten PUR is drukvast genoeg voor een vloer. Houdt er echter wel rekening mee, dat deze manier van isoleren iets duurder is dan beide andere methoden.

Wilt u weten welke methode voor uw vloeren het beste geschikt is? Bel dan met Home Solution. Wij komen graag bij u langs voor een uitgebreide inspectie, waarna wij u van gedegen advies kunnen voorzien op het gebied van vloerisolatie.

Uw vloer laten isoleren? →Contacteer ons voor een gratis offerte

Meer over isolatie

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie